Un espai de reflexió blaugrana

dijous, de setembre 07, 2006

Porters de la pedrera

Ja dic per endavant que m'agraden com a porters del Barça tant en Valdes com en Jorquera. Si, joves com són, ho fan prou bé, com jugaran quan ja tinguin molts anys d'experiència!
Quan escolto que caldria fitxar en Buffon o el Toti, o qualsevol altre porter gran ja reconegut, em ve a la memòria les "grans actuacions" del millor porter que hi havia en el seu moment: en Baia. O la sensació del Mundial: en Rustu. O la promesa espanyola: en Lopetegui. Tots ells van fracasar, perquè jugar de porter a can Barça és molt especial: pel joc atacant de l'equip que et deixa sol darrera; perquè les poques ocasions que tenen els rivals de xutar agafen el porter sempre en fred; perquè la pressió mediàtica és molt forta; i perquè el "soroll" de desaprovació del públic és molt estressant (l'ui,ui,ui, cada cop que s'apropa la pilota, si abans ha fet alguna "espifiada")
S'ha de confiar més en els valors de casa, perquè són els més preparats per suportar els mals moments que sempre li arriben a un porter del Barça.