Un espai de reflexió blaugrana

dilluns, de març 26, 2007

Empatàrem una batalla, guanyarem la guerra

He de començar reconeixent que no vaig encertar el pronòstic del Barça-Madrid: no es va guanyar.
L'expulsió de l'Oleguer i l'anar sempre per darrera van fer que empatar en el temps de descompte fos com un mal menor, malgrat jugar contra un Madrid en hores baixes.
Empatàrem una batalla, però guanyarem la guerra. I això perquè:
-- No jugar la Champions farà que els jugadors se centrin en el principal objectiu que ara resta: la Lliga estatal.
-- Tot i que enguany el joc que fa el Barça no és el mateix d'anys anteriors, crec que els rivals tampoc no poden tirar coets.
-- La tornada de Messi i Eto'o fa que l'equip pressioni més amunt, i els problemes defensius minvin.
De tot això ja en tornarem a parlar a final de temporada.

dissabte, de març 10, 2007

I segueix passant el que havia de passar

Tal com avançava en el darrer escrit, ha passat el que hem temia: el Barça eliminat de la Champions. La lògica, tot i que diuen que no es pot aplicar al món del futbol, s'ha imposat de nou.
I entestat com estic a seguir aplicant-la, si més no fins que deixi d'encertar, donaré els meus arguments pels quals el Barça guanyarà el Madrid en el partit que els enfronta aquesta nit:
-- El Barça arriba més descansat: ha jugat un dia abans que els blancs, i aquests han hagut de viatjar fins Barcelona.
-- Els culés juguen millor al futbol i amb més criteri aquest any (i per sort ja fa una pila de temporades que passa això).
-- Juga a casa, amb el suport de l'afició.
-- Les baixes del Madrid són més determinants per afeblir el seu joc que les del Barça.

Veurem si continuo encertant. Visca el Barça!


diumenge, de març 04, 2007

I el temps donà la raó

Ha passat el que suposava que havia de passar: el Barça s'ha classificat per la següent ronda de la Copa. Hi havia massa arguments que ho feien preveure. I tots han actuat perquè s'accedís a les semifinals.
Per cert, aprofito per felicitar els tècnics pel seu plantejament del partit de tornada. Però que quedi clar que continuo pensant que la part de plantejament i canvis sobre la marxa no és el seu fort. I ho dic ara que tot els ha sortit de cara!
Tant de bo succeeixi el mateix a l'eliminatòria de la Champions. Però reconec que no tinc les mateixes sensacions pre-partit. Els arguments que servien pel Saragossa no serveixen ara pel Liverpool. Tant de bo m'equivoqui!